fredag 9 oktober 2015

VECKOBREV V. 42

Hej!
Så var det fredag igen och ännu en vecka är till ända. Nu börjar höstvindarna kännas men det är inte så många av barnen som märker det. Vi får påminna om att klä på sig när det är rast. Vi har blivit vana vid skönt väder...

Det har redan kommit in många gamla föremål och barnen är så fantastiskt duktiga på att berätta om sakerna. Vi tar foto på sakerna, så de kan följa med hem igen. Om någon har något stort som man vill berätta om, kan man ta med ett foto på saken. Någon pratade om att hon hade en gammal spis hemma och det är ju inte så lätt att ta med. Man kanske också har något ömtåligt man gärna vill visa och då går det ju också bra att fotografera.

I matten fortsätter ettorna med talkompisarna och f:or och tvåor fortsätter med geometri.

Tvåorna var på teatern i onsdags och de var jätteduktiga, trots att de fick vänta på en annan skola som hade missuppfattat tiden. Bra jobbat!

Vi behöver byta läxdag för tvåorna. De kommer att få hem sina läxor på fredagen istället. De kan lämna in den på onsdagen ändå. Hoppas det går bra att det blir en dag kortare, men vi har svårt att hinna gå igenom den till torsdagen.

Nästa vecka samt v. 43 kommer vi att ha en lärarstudent i klassen. Han heter Hikmet och har varit hos oss vid olika tillfällen förut. Denna gång kommer han också att vara litet i trean.

Nästa vecka ser ut så här:
Måndag
ARIL-elever från 7-9 kommer och presenterar ett arbete om hur vi ska vara mot varandra.
Onsdag
F-barnen går ut med Annika. Kläder efter väder, frukt och dricka är bra att ha med sig.
Ettor och tvåor lämnar in sina läxor.
Torsdag
Vi lånar böcker i biblioteket. Skicka med utlästa böcker.
Fredag
Idrott - Kläder och handduk behövs. Snälla! Lägg gympakläderna i gympapåse eller plastpåse och inte löst i väskan!

Nu önskar vi er en riktigt skön oktoberhelg - Carina, Marie-Louise och Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar