torsdag 28 maj 2015

VECKOBREV V. 23

HEJ!
Vad i hela världen tar vårvärmen vägen? Nu är det snart juni och man går med dubbla jackor ute fortfarande. Nåja, det kan ju bara bli bättre...

Idag har vi arbetat med ännu ett minitema. Vi har gått igenom tyngdkraft och balans. Barnen har i grupper gjort olika försök som har med detta att göra, både på lekplatsen och med hjälp av lerklumpar och sugrör. De har också fått testa att stå vid en vägg och böja sig fram och luta pannan mot väggen och försöka resa sig.

I matten har tvåorna denna veckan jobbat med temperatur. Nu tänkte jag också att det får vara bra med mattekorten för tillfället, så nu kan de få ta med korten till skolan. Vi kommer att jobba med dem även i trean.

Ettorna är i stort sett klar med sin matte och vi arbetar nu med "tummen upp" ett material som kolla av litet av det vi jobbat med under året.

Ja, nu börjar det bli mycket som ska avslutas och vi påbörjar inte några nya stora projekt.

Litet förhandsinformation.
Tisdagen den 9/6 - kommer hela gröna, röda och 3b att åka till Tjolöholms slott. Vi kommer där att få en guidad visning på slottet och sedan kommer vi att var nere i parken och mysa. (Då SKA värmen ha kommit) Vi kommer att få med oss baguette från skolan, men utflykter brukar suga i magen, så det är bra att ha med sig litet mer matsäck. Vi informerar närmare nästa vecka.

Händer nästa vecka 
måndag
Studiedag för personalen - Barnen är lediga från skolan.
tisdag
Läsläxor med idag och sista dag för matteläxan för tvåorna (de som inte var klara)
Onsdag
F-barnen går ut med Annika. De behöver kläder efter väder, frukt och dricka.
fredag
Idrott - Kläder och handduk behövs.


Ha en riktigt skön helg - Fröknarna i gröna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar