torsdag 13 februari 2014

VECKOBREV V. 8 OCH 9

Hej!
Hoppas att allt är bra med er. Vi har i alla fall haft det bra. Nu töar det friskt igen och det blir en del våta och smutsiga kläder, så vet ni med er att extraklädeslådan inte är påfylld på länge, så skicka med kläder.

Vi pratar med vår barn varje dag om att de inte får vara vid bäcken på rasterna. De allra flesta lyssnar på detta, men inte alla. Vi vore tacksamma om ni ville hjälpa oss att prata med era barn om att de inte ska vara vid bäcken. De blir så våta och nu är det också väldigt lerigt.

Vi har arbetat litet mer intensivt med rymden denna veckan. Barnen har i grupper skrivit och ritat om varsin planet. Vi kommer efter lovet att tillverka planeterna. Idag har barnen tillverkat "kompisar" till Hmva (vår "marsipankompis")

Ettorna har ingen läxa över lovet, men de får ända gärna fortsätta att nöta mattekorten. Vi kommer snart att kolla av lilla minus på tid.
Detsamma gäller tvåorna. Vi har börjat med multiplikation och det är meningen att några tabeller ska tränas in, men då måste barnen också bli klara med stora plus och stora minus. Vi kommer att kolla av stora minus på tid efter lovet.

Tja, så mycket vintersport blir det väl inte till veckan, om man inte ger sig av till fjällen. Men det finns dock en del som ordnas i kommunen. Se lappen som barnen hade med i plastfickan för ett par dagar sedan.

Händer v.8
Sportlov
Händer v. 9
Måndag
Bibliotekslån - Utlästa böcker lämnas.
Tisdag
Sjöaremossen hela dagen. Se tidigare utskickad lapp.
Onsdag
F-barnen ska inte gå ut idag.
Fredag
Idrott - kläder och handduk behövs

Ha nu ett riktigt skönt lov, så ses vi igen den 24 februari - Fröknarna i gröna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar